-

jag är hemma. och det känns som att det här med bloggen inte riktigt är min grej.

-


Nu sitter jag i en buss med bra människor på väg till stövellandet. Om ni undrar vart i världen jag håller hus liksom.

THIS LOVE AGAIN

"Haven't you looked around.
You could have anyone.
So why would you look at me,
And feel any sympathy,
When all the world can see,
You're breaking me gently?"

-OPEN BAG

Jag vill känna allt folk skriver. Det som låtar noveller romaner dikter blogginlägg handlar om. Det där stora och ofattbara som man nog bara kan förstå om man är mitt i alltihopa. När man känner fjärilarna i magen och samtidigt känna någon annans fjärilar. Att låta de där fjärilarna träffas. Att träffa någon som får en att förstå att ett + ett visst blir ett. Och vara så fantastiskt lycklig mitt i alla krig och naturkatastrofer. Jag vill så gärna. Det svåra är ju att hitta någon som vill dela allt det där med just mig. Den största skräcken i livet är nog att det aldrig kommer hända. Men jag hoppas fortfarande.

MY MIND

Nu har jag påsklov. Det ska jag spendera på några av världens alla platser så det blir nog lite tomt här. Fast det betyder ju att det kommer vara som vanligt. Jag kanske tidsinställer några inlägg, men bli inte oroliga, jag har bara annat än bloggen att tänka på. Livet ungefär.

-


PROTECT

Idag blev världen lite skarpare. Med nya glasögon blir det lätt så. Skarpare värld. Men inte mer förståelig för det. Inte ens genom nya glasögon kan man se andra människor känslor. Eller kanske vad de tycker. Inte ens med nya glasögon förstår man världen bättre. Man ser bara det konkreta tydligare. Inte det abstrakta. Någon gång kanske det finns glajjor som gör att man ser även det abstrakta. Det hade varit fint. Tänk vad enkelt mycket hade varit. Fast ganska tråkigt.

DANCE

Idag vill jag dansa och sjunga och dansa lite till. Med ena handen hårt i hans och den andra hållandes hela världen. Jag vill dansa med världen för idag är jag så lycklig. Jag går runt med ett stort leende på läpparna och det känns som att idag kan jag vinna allt. Ja, dansa ska vi göra: jag och han och världen. Dansa fastän hjärtan gråter och själar brister. Dansa för att världen faktiskt är vacker. Dansa för att ett leende kan lysa upp en grå onsdag. Dansa för livets skull.

-


THE FUNKY RACE

I fredags for jag och mor min till storstaden för att bidra till konsumtionssamhället. Tröjor hit och tröjor dit. Jag letade efter något som till och med jag kunde känna mig fin i, men så fina kläder fanns det inte ens i stora staden. Jag önskade att jag var född något annat århundrade. När man inte tvunget skulle vara smal och söt och där kanske jag hade kunnat känna mig lite fin. När det var inne att vara blek för man hade råd att bo i ett fint hus och vara inomhus och när det var fint att vara rund om magen för man visade att man hade mat på bordet. Där hade jag passat in. Jag passar inte riktigt i trånga provrum med lampor som lyser fram varenda extra kurva. Då vill jag bara springa iväg och ungefär aldrig komma tillbaka.

-


WHERE I COME FROM

Hon tittar på honom. Som så många gånger förr sveper hennes blick över rummet men hon lägger bara märke till en sak. Honom. Hon kikar en gång till, och när deras blickar möts och leenden utbyts känns det som att hon ska flyga. Han retas med henne, och hon kan inte låta bli att le le le le. Allt hon vill är att vara nära honom. När hon märker att han tittar på henne kan hon inte låta bli att undra vad han tänker. Hur hon så gärna vill veta. Han sitter ner och hon vill så gärna sätta sig bredvid och ge honom en puss på kinden. Berätta hur hon får gåshud när hon är nära honom och hur hon blir glad när hon ser honom. Att hon vill att hon och han ska vara ett vi.

ASK/TELL/ANSWER

Min inspiration är nolltrollkokosboll, och det enda jag lägger upp är weheartit-bilder. Väldigt tråkigt och intetsägande. För att här ska skrivas några ord ändå så kan ni väl fråga något som ni vill ha svar på. Något som ni har på hjärtat. Eller så kan ni berätta något fint. Eller något hemskt för den delen. Kanske bara berätta om hur fantastiskt livet är. Jag vet inte om det är det här som kallas frågestund, men ni kan väl kommentera något fint är ni söta? Annars finns risken att det kommer eka tomt här...

-


-


APRILHIMLEN

Idag är en fantastisk måndag. Jag är lycklig och glad och hyper, solen skiner, kemin känns inte så fruktansvärt obegriplig, människor ler och jag är så lycklig bara. Tänk så fint livet kan vara. Det är ju dessa ljusa stunder som man lever för.

-


VEM JAG ÄR

På gatorna hör man att det enda som kan hindra ens drömmar är en själv. If you can dream it you can do it. Och tanken skrämmer mig så väldigt. Jag tänker på allt jag vill göra men som jag ändå aldrig gör. Av rädsla för att något ska gå snett eller kanske bli pinsamt eller bara inte bli som jag tänkt mig. Eller för att förstöra något eller någon. Jag tänker på så mycket jag har att vinna, men ännu mer på allt jag har att förlora. Jag vågar inte misslyckas. Vad det beror på vet jag inte. Brist på mod, låg självkänsla, okunskap eller brist på erfarenhet. Jag vet inte. Jag önskar bara att jag skulle våga göra allt jag tänker. Att inte låta mig själv hindra min drömmar att gå i uppfyllelse. Men jag kan inte. Jag önskar att jag kunde, men jag är fast i det här träsket. Och jag vet inte hur man tar sig ur det.

RSS 2.0