VI TVÅ, 17 ÅR

Idag fyller en av de finaste år. Grattis Johanna-Panna-Kaffekanna!

ENSAM KVAR PÅ TÅ


VAD JAG VET

Du går genom staden som du alltid tyckt varit för liten för dig och dina drömmar. Du strosar runt på gatorna som du gått på så många gånger förut, som alltid har kännts för trånga och för korta. Du ser butikerna som aldrig har det du vill ha, som aldrig har varit något för dig. Du möter människorna som du har mött varje morgon i flera år, och de ser ut precis som de alltid har gjort. Allt är gammalt. Allt står stilla.

Du går genom staden med Honom och staden tillhör er. Ni strosar runt på gatorna som känns som hemma med Honom vid din sida. Ni ser butikerna som du har börjat anpassa dig till, och du trivs väldigt bra med det. Ni möter människorna som ni möter varje morgon, ni hälsar glatt och tänker att gud vad härligt det är att leva. Allt är nytt. Men ändå samma som innan.

MANNEN I MITT LIVSUNSHINE

Idag är en sådan dag som jag ska spendera med favoritpersoner. Jag vet redan nu att det kommer bli en helt fantastisk dag.

LET'S GO TO SLEEP

När jag blir stor ska jag handla på ICA ofta. För alltid finns där någon som man känner och som säger: Nämen heeeej, gud vad roligt att träffa dig! Och då blir man ju glad. Där finns alltid någon gubbe som gnolar på någon gammal melodi medan han plockar ner sina varor. Så ska jag också göra när jag blir gammal och skrynklig. Gnola på någon låt så ungdomarna omkring förstår att det faktiskt är helt okej att bli gammal. I mataffärerna finns det alltid någon tjomme som skojar med kassörskan och som ger alla ett leende på läpparna. ICA är ett bra ställe ändå. Det finns ju godis liksom.

IT DOESN'T MATTER

Vissa dagar känns det som att hjärtat drar ihop sig vid varje andetag. Det blir svårt att andas, och man förstår inte hur man ska överleva ännu en dag. Ännu en dag med det där som tynger en något alldeles fruktansvärt. Man ler lite extra för att visa för alla att man mår bra, trots att hjärtat gråter. Man sätter upp en fasad som ingen kan ta sig förbi. Inte ens bästa vännen. För alla är vi skådespelare i livets spel, och fasader är vi alla bra på.

De där dagarna blir fler och fler, och till sist vet man inte själv vad som är fasad och vad som verkligen är en själv. Då bryter man ihop, och tror att man aldrig kommer kunna gå rakt igen. Men det kommer man. Man kommer alltid att kunna resa sig igen, trots att det känns som att någon trampar på hjärtat tusen gånger om, varje dag. Det svåra är att tro på resandet när man ligger i en spillra på golvet och inte kan röra sig. När hjärtat skriker efter värme och närhet eller bara lite sällskap. När ensamheten tränger på och man tänker att det är ingen som bryr sig. Fast det är ju det. Det finns ju alltid någon där ute. Man har två händer, två ögon, två ben och två öron men bara ett hjärta av en anledning. Någonstans kommer man att hitta ens andra hjärta. Det måste vara så.

LOVE OF MINE

Gråa fredagsförmiddagar känns mindre gråa när man inte har någon buss att springa till. När man bara kan sitta vid datorn och spela tetris hela dagen, kanske läsa en bok och dricka massor av te. Äta lunch hos sin mormor för att man har kommit hem, och för att det alltid är varmt hemma hos henne. Packa upp smutsiga och rena kläder ur stora väskor för att man måste, och slänga allt i tvätten. Och sova i sin egen säng. Åh, att man kan glömma hur skön den är.

HELLO THERE MY DEAR

Jag gillar: Fika. Surskallar. Lars Winnerbäck. Volleyboll. Gitarrer. Ord. Facebookspel. Sovmorgon. Snowboard. Mina vänner. Söta sms. Telefonsamtal från någon man tycker om. Syskon. Skråla med till någon bra låt. Nagellack som håller. Weheartit. Mysiga bloggar. Långkalsonger. How I Met Your Mother. Te med mycket socker och mjölk i. Att lyssna på fransk musik. Göteborg. Min klass. Att vara kär. Just-little-things. Noveller. Varm choklad med mycket vispgrädde. Att spela 'Med andra ord'. Att tro på ödet. Pojkars nackar och händer. Att värma händerna i någons nacke. Att ligga uppe på nätterna och läsa. Batterier som håller länge. Att vakna med solen i ögonen. Långa sommarnätter. Mitt sommarjobb. Gamla fotografier. Doften av nytvättade lakan. Människor som kommer i tid. Att göra läxan i tid. Magpirr. Att titta på kära människor. Shortsdagar. Att klä ut mig. Prov som känns bra i magen. Hysteriska fnitteranfall. Glädjetårar. Tvål som luktar gott. Berg-och-Dahlbanor. Bibliotek. Mjuka fåtöljer. Att sitta i någons knä. Att hålla en annan hand i sin. Lukten av nyklippt gräs. Att läsa texter med felfri grammatik. Raggsockar.
Jag ogillar: Kaffe. Krig. Mörker. Falska människor. Kyla som biter i kinderna. Sena bussar. Människor som förstör för andra med mening. Krossade hjärtan. Korvstroganoff. Curry. Ädelost. Oförberedda prov. Att vara pank. Att gråta av ilska. Svårskalade apelsiner. Spotifys reklam.


Jag tror att det här är jag. Hello There My Dear.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0