MOMENT

Nu är jag ledig i en hel vecka. Sedan går jag i skolan i två små dagar för att sedan sluta ettan och ha sommarlov. Det är ju lite knas egentligen. Fast väldigt skönt. Så man liksom först får lära sig att ha sommarlov, sedan komma på att det finns en verklighet och sedan ha sommarlov på riktigt. (och antagligen sakna sönder sin klass, min klass är nog bäst i världen)

INNAN MAN KAN LEVA

Idag var en bra dag. Förra veckan var galet bra. Jag kom på det nu när jag funderade lite. Jag borde uppskatta fina saker personer händelser ord mer. Så galet bra världen är ändå.

ACT REAL COOL

Saker som är fina idag:
Duggregn

Händer
Håkan Hellström
Leenden
Överkladdade anteckningsblock
Glädjande besked
Porträtt


(allt från weheartit.com)

GLAMOUR

Idag vill jag skriva. Om fjärilar. Ja, helst om fjärilar. Fjärilar som man ibland inte märker. De lever sådär obermärksamt att man nästan tror att de har försvunnit. Flugit sin väg och kanske för att aldrig komma tillbaka. Sen helt plötsligt så känner man dem där, och fastän man inte ser dem så vet man att de någonstans är kvar. De kanske aldrig kommer flyga som förr, men bara vetskapen att de fortfarande finns är så vacker. Att de kan komma fladdrandes med deras vingar och ge mig ett leende på läpparna. Åt nästan ingenting. När jag dör vill jag bli en fjäril.

Flyg du lilla fjäril

SMILE

Hela dagen har jag varit omgiven av favoritpersoner. Helt tokbra allihopa. Jag har fått tillbaka ett prov som var så där magont-jobbigt men som blev nu-kommer-snart-glädjetårar-gud-va-jag-blir-förvånad-men-herregud-va-glad-jag-blir. Jag har fnittrat i uppehållsrummet, fikat med fina Evelina, fått uppmuntrande ord från min fina klass och jag är så himla lycklig. Finafina tisdag.

-


KLUBBLAND

Flickan tänker på pojken som fick magen helt ur balans för bara någon månad sedan. Det pirrar inte längre. Inte alls som förr i vart fall. Hon tänker på någon annan. Någon annan med fint skratt och len röst. Det pirrar inte då heller. Hon tänker att han inte alls är hennes typ. Men det gör inget. Hon är ändå glad. Glad att kunna tänka på någon annan. Glad att kunna tänka på någon i ett rosa skimmer, utan att tanken på den första pojken ska komma fram i huvudet. Glad att veta att det faktiskt finns fler. Så många fina som inte får riskeras att missas. En del av henne saknar magpirret. En annan del tycker bara att det är skönt att den tillfälliga febern är borta. Äntligen kan man vara som man vill och sluta oroa sig så mycket. Bara vara. Flickan vet att den där tillfälliga febern kanske någon gång inte längre kommer vara tillfällig. Kanske kommer hon vara febersjuk resten av livet den gången. Hon ser fram emot den dagen. När febern inte längre är temporär och när fjärilarna bygger bo i magen. Fast hon vill inte att den dagen kommer idag eller imorgon. Nu vill hon bara vara.

ALLT SOM ÄR DITT

Jag vill vara en omänsklig människa som inte behöver sömn. I vart fall inte just nu. Det finns så mycket jag vill göra. Speciellt på nätterna. Prata i timmar med människor bara för att de är så kloka och fina och det är ju tur att jag har såna där fina i min närhet. Fnittra åt dåliga skämt bara för att det är mörkt ute med gud va bra livet är ändå. Diskutera viktiga och oviktiga saker med mina föräldrar för de är ju faktiskt de som har gjort mig till den jag är. Och de är kanske inte så knepiga som jag ibland tycker. Kittla mina bröder tills de gråter för det är så mycket bättre än sorgetårar och vem vet hur länge jag tillåts kittla dem. Jag vill gå ut och gå en promenad mitt i natten, när allt är tyst. Titta på stjärnorna och tänka att någonstans där ute finns det någon som ser samma stjärnor som mig. Kanske att den någon är min själsfrände. Kanske inte alls.

REMAIN SANE

Idag på lunchen satt jag i halv-skuggan-solen på gräset med några av alla dem jag tycker om. Det var fint. Idag har jag också diskuterat stiliga gubbar och fransk frukost med några kloka töser. Det var fint. Jag har ätit årets andra mjukglass och jag åt med sked men en fin flicka åt med gaffel. Det blir streck i glassen då. Det var fint. Jag försöker skriva en utredande uppsats om EU's historia, och det går nästan lite bra med säkert - håkan - the ark på högsta volym. I solskenet går nog det mesta bra. Det är fint. Om jag hinner och känner för det så ska jag ut och springa sen. Det blir kanske inte så fint men det brukar kännas bra efteråt.

Fin onsdag det här.

RSS 2.0