-


höstlov (snart)

Tiden går så fort och imorgon är det en vecka sedan. Imorgon som är sista skolmåndagen i oktober, och det ska bli så himla skönt med sovmorgon och inte göra någonting i en hel vecka. Har längtat så mycket. Bara en vecka till i den rödbruna byggnaden för att sedan få en veckas paus från pluggstress och tid till att sakna måndagsfikor och de finaste. Tid till att läsa, tänka, dricka te och lyssna på Winnerbäck. Kan inte bli så mycket bättre tror jag.

måndag i oktober

Annika Norlin har en Elle i sin väska och jag har en vitamin well i mitt skåp.
Jag gör fysik, franska och kemi och slarvar. Hatar att slarva. Hatar att upptäcka att jag slarvat. Pappa tycker inte om när jag slarvar. Jag hatar ännu mer när jag slarvar.
Jag lyssnar för högt på spotify för det känns som att tio timmar blir längre då.
Lånar penna fastän jag har. Det blir bara så mycket finare med bläck.
Vet att Får Jag heter Can I på engelska och frågar inte om jag får baka kladdkaka med någon. Vet inte ens om jag vill.
Jag väntar på tandläkarväder men oktober är antingen för ljust eller för mörkt eller för blött. Inte alls som oktober ska vara.
Kramar lillebror som alltid måste få vara liten. Tänker aldrig låta honom bli gammal, grå och tråkig.
Sover snart för att vakna pigg, fastän det inte händer. Sömn är inte längre lösningen på alla världsproblem.

soundtrack

Jag gjorde en ny playlist häromdagen. Jag kallar den mitt livs soundtrack, för att låtarna som finns på den listan är låtar som lyssnats sönder, gråtits till, skrattats till, dansats till, hoppats till och bara levts till. De minnen som finns i dessa låtar är oersättliga. Låten behöver inte vara bra, men minnena som är kopplad till varje låt gör låten så sentimental, nostalgisk, sorglig eller bara fin. Bara så ni vet. Om ni hade fått göra ert livs soundtrack, vilka låtar hade fått vara med? Vilka är det som får hjärtat att klappa lite extra hårt i bröstkorgen? Det hade varit så fint om ni berättade.

fribiljett.sexton.hjärta.värmen.

Det hjärta som skulle bli ditt på något vis, det har nu frusit till is. Men trots allt är inte detta brustna hjärtans höst. Inte alls. Det är kanske ett timglas som bara rinner, och det finns inget att förstå. Och du har kanske hittat någon att bli gammal med, men jag har hittat något att göra tills dess. Jag får liksom ingen ordning, för det kan vara så förfärligt men det kan vara så bra. Topparna är högre nu men dalarna är ännu djupare. Det kan vara svårt att vara riktigt nöjd, för det är så lätt att fantisera. När himlen ser ut så som den gör en tisdag i oktober, och allt man vill ha är en fribiljett till himlen. Man vill bara gå från kylan in i värmen, bara vara sexton sjutton och skolka från allt. Då ska du veta att jag kanske kommer till dig igen. Man kan försvinna lite på vägen, men jag kommer kanske sakna dina sinnen. Just nu är det bara en pacemaker i mig som tickar för dig, men mitt hjärta har frusit till is. Nu ska jag bara leva i tätorten på slätten och låstas som att jag har allt under kontroll.

(Här är låtarna som den här texten består av. Texten som berättar allt om mig utan att vara en enda mening jag skrivit själv.)

grön, vit eller rosa

Idag har jag måndagsfikat, fastän pappa tycker att det ordet klingar helt fel. För mig är betyder det ordet kanelbullar, prinsesstårta (så kan man fundera på om grön, vit eller rosa marsipan är godast. Om man tycker om marsipan alltså) och té. Té kan vara det bästa i skolan, och i mitt skåp. Det luktar så fint och somrigt och "hallon-igt" i mitt skåp. Jättefint är det faktiskt. Som om sommaren gömt sig för hösten i mitt skåp. Nu samsas vattenkokare och hallonté med massa gott också. Det är också jättefint. Snabb energikick som gör att man kanske kommer klara av gråa höstar och tidiga historiatimmar. De finaste finns också i den rödbruna byggnaden. När jag tänker efter kan det nog inte vara så mycket bättre.

oktober

Idag vill jag bara ligga i min säng, lyssna på Lars Winnerbäck och glömma att jag och oktober finns. Är trött mest hela tiden och orkar inte riktigt gå upp ur sängen när det är så där beckmörkt så man tror att det är mitt i natten. Det här ska inte inte inte bli brustna hjärtans höst, får inte bli det. Det ska inte bli en grå höst med ångest över allt. Oktober, snälla, var snäll mot mitt tonårshjärta. Snälla.

vattenkokare

Tycker att jag bloggar mest hela tiden men mest-hela-tiden-tiden flyger fram. Förstår inte riktigt vart den tar vägen. Nästan en vecka sedan nu, så kan det gå. Jag vet inte riktigt varför det går så fort. Lyssnar mest på Håkan och spelar Tetris tror jag. Pluggstrejkar och dricker té också (Spontanköp av vattenkokare kan vara det knasigaste) (fast finaste). Så här ser mitt skåp ut just nu. Finaste skåpet tycker jag nog.

RSS 2.0